hétfő, április 6

Radio Supersonic


Már alig várom, hogy bemondják a Petőfi Rádióban, hogy hegedűn közreműködött: Bencze Boglárka. :)

Csütörtökön diadalmasan bevonultunk az MR2 8-as stúdiójába a Supersonic együttessel és Ligeti Gyurival. Nagyon hangulatos kis unplugged koncertet hoztak össze a srácok. Az amúgy zúzósabb indie számokat ügyesen áthangszerelték álomszép (ámde hangolhatatlan) Gibson J200-as gitárra, meg (remélem jól emlékszem) Steinway zongorára, meg szitárra, meg tablára, nameg gyönyörűséges vonóshármasra. (Azért volt dobmegbasszus.)

Nagyon élveztük az egész felhajtást, hogy próba, meg beléptetős chipkártya, meg nullszerződés, rádiósbüfé, taklercuvée pillepalackból, profi beállás, mikorfonok, közönség, utána buli a nemcsendes Csendesben. Kedves volt, ahogy Neményi Csaba zeneszerző-gitáros elolvadt a saját szerzeményeinek vonós előadásmódjától, ahogy Tóthandris dobos barátunk ugratott minket, ahogy Ligeti Gyuri az őrületbe kergetett minket azzal, hogy hogyan is kéne glissandót játszanunk, de mégis képtelenség nem jófejnek tartani (mondtam is neki, miután kipróbáltam a szólamomat csúsztatott hangokkal, hogy szerintem a Zagarban zenél... rögtön úgy hangzott az egész, mint a Wings of Love eleje), és ahogy egy emberként olvadozott mindhármunk szíve Bakó Balázs humorától és kitüntető figyelmétől. A basszusgitáros Iliás Ádámot sem akarom ám kifelejteni, mert egy tünemény csendes ember, ráadásul vesztére az ő kezében volt épp a J200-as, mikor bemutatkoztunk, sajnos így nem szenteltem neki annyi figyelmet elsőre, amennyi kijárt volna. Azért úgy tűnt, hogy nincs harag. :)

A koncertet az Akusztik c. műsorban adja majd az MR2, valamelyik június végi kedden 23.00 órakor. Ha tudok pontosabbat, kirakom a koncertnaptárba.

Nincsenek megjegyzések: